11 Haziran 2012 Pazartesi

neden kullanmayı denemiyoruz


Yeşil enerjinin bize ve doğaya sağlayabileceği faydaları bir düşünsenize. Bedava enerji, tasarruf yani  ve temiz bir çevre…  sizce de güzel değil mi?  

Tamam iyi güzel diyorsun da nasıl yapabiliriz ki biz bunu? Diyebilirsiniz haklı olarak. Bunun nasıl yapılabileceği yani biz nasıl ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi doğadan karşılayabiliriz? Konusunda neler yapabileceğimiz bana göre aşılamayacak çok büyük bir problem değil.

            Gıda mühendisliği okuyan bir arkadaşım var. Evin de hayvan gübresinden biyo gaz üretmeye uğraşıyor. Buradan ürettiği enerjiyi şuan kullandığı mutfak tüpünün alternatifi olarak kullanmayı düşünüyor. Bana göre çok orijinal bir fikir. En genel geri dönüştürülebilir enerjinin güneş olduğunu biliyoruz. Güneş pillerinin ve panellerinin de çok rahat bulabileceğimiz basit materyallerden yapıldığının da farkındayız. Bu materyalleri nasıl bir araya getirebileceğimizi öğrenebilme kapasitemiz de var. Öyle değil mi? Peki çok zor olmayan ve elimizin altında bulunan materyalleri kullanmak yerine neden paramızı ve doğamızı  harcamak yoluna gidiyoruz? Sizce de  alternatif enerji insanlık için çok büyük bir nimet değil mi?

            Ben doğamı bana enerji satabilmek için doğayı yok etmeyi göze alabilen sisteme karşıyım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder